Our Common Future 2.0 Eindconferentie, 20 mei 2011, Eusebiuskerk, Arnhem

Maurits Groen

Directeur Maurits Groen Milieu & Communicatie BV

nr. 6 Trouw Duurzame 100 2010

Maurits Groen is directeur van Maurits Groen Milieu & Communicatie BV (mauritsgroen•mgmc, opgericht in 1982). Hij is gespecialiseerd in communicatieprojecten op het gebied van duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maurits en zijn bedrijf assisteren de uiteenlopende partijen (bedrijven, overheden, non-profitorganisaties) die bij de milieuproblematiek zijn betrokken bij het realiseren van oplossingen.

Maurits is met mauritsgroen•mgmc uitgever van boeken en brochures uit die inspireren tot duurzame oplossingen. Naast mauritsgroen•mgmc is Maurits onder andere actief als lid van de redactie van het vaktijdschrift MILIEU, lid van het Comité van Advies van de Nederlandse afdeling van de Club van Rome en lid van het platform Urgenda. Eerder was Maurits Politiek adviseur bij het Regieorgaan EnergieTransitie en communicatieadviseur bij het Klimaatbureau gemeente Amsterdam.

Mauritsgroen•mgmc nam het initiatief tot de Nederlandse uitgave van het boek "An inconvenient truth" van oud-vice president Al Gore. Dit boek over klimaatverandering (in het Nederlands: Een ongemakkelijke waarheid) werd door hen vertaald en is uitgegeven door Meulenhoff. Op 6 oktober 2006 was Al Gore in Nederland en kon Maurits Groen hem het eerste exemplaar van de Nederlandstalige editie overhandigen. Het slotdeel van ‘Een ongemakkelijke waarheid’ handelt over wat mensen zelf tegen klimaatverandering kunnen doen. Mauritsgroen•mgmc heeft in een aparte (gesponsorde) brochure ontwikkeld met vergelijkbare informatie, maar dan informatie waarmee de lezer in de Nederlandse / Europese situatie echt uit de voeten kan. Deze brochure "Wat je zelf kunt doen tegen klimaatverandering" wordt inmiddels via vele boekhandels gratis bij het boek uitgereikt.

Volg Maurits Groen op Twitter via @MauritsGroen