Our Common Future 2.0 Eindconferentie, 20 mei 2011, Eusebiuskerk, Arnhem

Adjiedj Bakas

Trendwatcher

Trendwatcher van het Jaar 2009

"Crisistijden zijn de beste tijden!"

Trendwatcher Adjiedj Bakas is een veelgevraagd spreker op congressen, strategiesessies en andere oploopjes. Bakas is provocerend en altijd positief, ook in deze tijden van economische teruggang. Zijn motto is dan ook: “Tegenwind zorgt ervoor dat een vlieger omhoog komt”. In zijn boek Beyond the Crisis beschrijft hij de kansen die de economische wereldcrisis biedt voor echt ondernemerschap en voor een echte transformatie van de economie. “Moeilijkheden zijn eigenlijk alleen maar kansen met doornen,” zegt Bakas.

Bakas is een rasoptimist. Hij hamert erop dat de mensheid steeds weer vooruitgaat, en dat iedere crisis weer een vooruitgang wordt, ook al raken mensen erdoor van de leg.

Ondanks zijn aanstekelijke optimisme, hamert Bakas ook op “de achterkant van de vooruitgang”. Zo wordt eenzaamheid volgens Bakas een van de grootste thema’s van de komende tijd. Geluk is maakbaar, volgens Bakas, een kwestie van verstandige keuzes maken.

Bakas schreef verschillende bestsellers over de toekomst, die onder andere in Nederland, de VS, China, Brazilië en Engeland verschijnen.

Bakas werd verkozen tot “Trendwatcher van het Jaar 2009” en “Zwarte Zakenman van het Jaar 2008.” Met circa 200 lezingen inspireert hij jaarlijks circa 200.000 mensen in verschillende landen. Zijn lezingen zijn serieus, populair-wetenschappelijk, prikkelend, uitdagend en humoristisch.

Volg Adjiedj Bakas op Twitter via @AdjiedjBakas